Ajánlom a figyelmedbe a Katiötletek blogjaimat nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing témákban. Feliratkozás a Katiötletek blogértesítőkre.


Blog
Katiötletek

Miért nem adok meg fejből gyártási ajánlatokat? - KatiötletekBlog

konzultáció
nyomdai árajánlat
Szűrés törlése
Miért nem adok meg fejből gyártási ajánlatokat? - KatiötletekBlog

Az utóbbi hetekben naponta kapok több ilyen kérdést a telefonos konzultációnk során az ügyfeleimtől: Tudsz mondani egy nagyságrendi gyártási árat, csak hogy tudjam, érdemes-e belevágnom a könyvembe? Sok évtizede foglalkozol ezzel, biztosan fejből tudod....

A válaszom minden esetben a NEM és egy kis kibővített mondatban finomítom... magyarázkodom... nem adok ki fejből gyártási ajánlatokat. Egy nagyságrendi gyártási ár megadása is felelősség, fontos, hogy pontos kalkulációt végezzek és azt ellenőrizzem, mielőtt kiadom. Egyértelműen felelőtlenség lenne szóban adhoc árakat mondanom, nem is teszem.

Azt, hogy milyen méretben, kivitelben, milyen alapanyagra, milyen technológiával érdemes egy adott terméket gyártani, szinte azonnal tudom, hiszen ez a nyomdai gyártás-előkészítői szakmám lényege.

A matek csak ennek az összeállítása után kezdődik. Külön nyomdai kalkulációs rendszerben felveszem a gyártási paramétereket a gyártás szerinti tagokra, elemekre, kiválasztom az alapanyagokat, a nyomtatási és kötészeti műveleteket és ezután hagyom, hogy számoljon a program.

Az utóbbi időben a nyomdaiparban gyakran változó alapanyag árak miatt, ezt is minden esetben ellenőriznem kell. 

Ez után emailben adom meg a gyártási, előkészítői, szállítási ajánlatomat, és annak az érvényességét.

Ez a szolgáltatásom, egy egyszerű 3-4 variációs könyvnél is 30-40 perc munka, melyet óradíjon tudtok megrendelni tőlem.

Minden esetben javaslom, hogy csökkentsük a variációk számát egy rövid ingyenes konzultáció keretében, így az időm is kevesebb, amit erre kell fordítanom és neked kifizetned és neked is jó, mert azonnal egy szakmai tanácsadással indulunk.

A Kapcsolat űrlapon vagy külön emailben tudsz elérni.

Fordulj hozzám bizalommal nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing területeken!


Kövesd a tevékenységemet a honlapomon, a fbinstagram és tik-tok oldalamon is. Megtaláltok a LinkedIn-en is!

Szabó Katalin

Katiötletek Nyomdai Ötletgyár

Foglalj időpontot konzultációra ITT.

 

 



 






Hírlevél feliratkozás az automatikus Katiötletek blogértesítőkre

Tíz éves lett a Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár vállalkozásom! Emlékszel-e még, hogy mi volt az első közös munkánk? Készítettem egy rövid kis összefoglalót, ajánlom a figyelmedbe. Ennél a posztnál engedélyeztem a kommentelést, megtisztelsz, ha visszajelzel röviden a közös munkánkról.

Döntöttem az adózási formámról. Látszólag egyszerű volt, de mégsem. 
Több, mint két hétig szedtem össze a rám vonatkozó információkat, ami még most sem egyértelmű.

Nyomdai gyártás-előkészítő vállalkozóként, gyártási ajánlatokat könyvre, naplókra (puhatáblás, keménytáblás és spirálozott kivitelre) jún. 15-től szolgáltatás keretében készítek. Nézzetek bele ennek a folyamatába.