Ajánlom a figyelmedbe a Katiötletek blogjaimat nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing témákban. Feliratkozás a Katiötletek blogértesítőkre.


Blog
Katiötletek

10 éves lett a Katiötletek vállalkozásom - KatiötletekBlog

10 éves lett a Katiötletek vállalkozásom - KatiötletekBlog

Tíz éves lett a Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár vállalkozásom! Emlékszel-e még, hogy mi volt az első közös munkánk? Készítettem egy rövid kis összefoglalót, ajánlom a figyelmedbe. Ennél a posztnál engedélyeztem a kommentelést, megtisztelsz, ha visszajelzel röviden a közös munkánkról.

A 2012-es egyéni vállalkozás indításomat megelőzte kb. 20 év nyomdai tapasztalat.

Mindig is nyomdásznak készültem és nagy szerencsének tartom, hogy ezt a szakmát tanulhattam középiskolában és főiskolán is, és több nyomdában is dolgozhattam gyártás-előkészítőként.

Imádtam csapatban dolgozni, de a sors választás elé állított 2012 augusztusban. Három napot adtam magamnak, hogy eldöntsem hogyan folytassam.

Természetesen a szakmám folytatása mellett döntöttem és elindítottam az egyéni vállalkozásomat.

Hamar rájöttem, hogy gyakorlatilag ugyanazt csinálhatom így is, mint a nyomdákban, hiszen ott is ügyfeleztem, szerkesztettem, gyártásokat indítottam vagy az adott munkahelyen belül, vagy alvállalkozónak kiadva a munkákat. Gyártási paramétereket állítottam össze, gyártási ajánlatokat számoltam és adtam ki, megrendeléseket vettem fel, a teljes gyártási folyamatot ellenőriztem, alapanyagokat rendeltem, logisztikai feladatokat koordináltam, weboldalt szerkesztettem, hírlevél renszert használtam, céges marketing anyagokat szerkesztettem és indítottam rendszeres kampányokat.... Szóval így leírva végtelenül egyszerű módon csak ugyanezt folytattam a vállalkozásomban.

A nyomdák az alvállalkozóim lettek, akik ennek nagyon örültek, mert tudták, hogy ha tőlem kapnak gyártásra anyagokat, akkor az 99%-ban rendben van, a paramétereket én adom meg, a technológiai kéréseimet egyértelműen adom le és maximálisan figyelembe veszem az ő köteleményeiket. 

Az ügyfeleim örültek, hogy végre nyomdai szakembertől kérdezhetnek és nyugodtan hátradőlhetnek, mert a Katiötletek a kívánt minőségű terméket készíti el a számukra. A visszajelzések alapján jókora terhet vettem le a vállukról azzal, hogy összeállítottam az ideális gyártási paramétereket, kiadtam gyártási árakat és határidőket és az ötlettől a kivitelezésig közreműködtem minden folyamatban.

A honlap készítést két hét alatt sajátítottam el, blogot írtam, webshopot készítettem, több online felületen is jelen voltam Katötletekkel. Ez azonnal bevonzotta az online marketinget, weboldal szerkesztést igénylő ügyfeleimet.

A saját tapasztalataim alapján segítettem, gyors, egyszerű megoldásokat kínálva.

Nézzünk pár adatot az elmúlt egy évtizedről:

  • a katiotletek@gmail.com levelezési címem 2012 augusztus óta mintegy 23000 levelet tart számon, pedig az évek alatt sokat töröltem is az akkori tárhely korlátok miatt
  • a szamlazz.hu számlázórendszerem mintegy 800 ügyfelet tart nyilván, pedig erre  a programra csak fél év után váltottam
  • ugyanez a rendszer mintegy 1600 féle termék megnevezést tart nyilván, pedig ezt sem az elejétől statisztikázza
  • többezer blogot írtam, több saját honlapot is kezeltem, számtalan vállalkozó fb csoportban tag voltam
  • pár hónap után szűkítenem kellett a termékeim, szolgáltatásaim körét, mert amiről írtam, azt azonnal meg is szerették volna rendelni - vagyis jól működött a tartalom marketingem:)
  • fő tevékenységem lett a kispéldányszámos könyvgyártás, névjegy, könyvjelző gyártás, a nyomdai előkészítés, szakmai tanácsadás és az online marketing
  • a webshopomba saját készítésű termékeket készítettem, saját ötlet nyomán

Minden munka különleges valamiért, nehéz lenne belőle kiemelni. Itt most van lehetőség kommentelni, írjatok arról, hogy ti hogyan emlékeztetek a közös munkáink kezdetére, írjatok visszajelzést annyit és azt, amit jól esik:)

 

 

Fordulj hozzám bizalommal, kérdezz tőlem!


Kövesd a tevékenységemet a honlapomon, a fbinstagram és tik-tok oldalamon is. Megtaláltok a LinkedIn-en is!

Szabó Katalin

Katiötletek Nyomdai Ötletgyár

Foglalj időpontot konzultációra ITT.

 

 



 






Hírlevél feliratkozás az automatikus Katiötletek blogértesítőkre