Ajánlom a figyelmedbe a Katiötletek blogjaimat nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing témákban. Feliratkozás a Katiötletek blogértesítőkre.


Blog
Katiötletek

Döntöttem az adózási formámról - KatiötletekBlog

Döntöttem az adózási formámról - KatiötletekBlog

Döntöttem az adózási formámról. Látszólag egyszerű volt, de mégsem. 
Több, mint két hétig szedtem össze a rám vonatkozó információkat, ami még most sem egyértelmű.

    A nyomdai gyártás-előkészítői vállalkozásom szerteágazó tevékenységet végez, ami a KSH besorolás szerint nem biztos, hogy egyértelműen beletartozik a 18-assal kezdődő tevékenységi körbe, mert ott nincs részletezve, így nem egyértelmű, hogy mi tartozhatna az általam választandó átalányadós költséghányadba. 
    Az újKATA választás első pillanattól felmerült, éppen a bizonytalan szakmai tanácsok miatt. Ha ezt választom időt nyerek és elegendő december elején döntenem arról, hogy januártól hogyan folytassam.

    Vállalkozói csoportokban, KSH-től, NAV-tól, könyvelőktől, adószakértőktől kértem tanácsokat és tegnapra 98%-ban össze tudtam rakni, hogy milyen érvek szólnak egyik és másik választás mellett.

    Egy biztos, a Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár tovább folytatja a tevékenységét.

    A vállalkozásom az életem szerves része, a szakmám, a hobbim és a végtelen lehetőségek tárháza.

    Döntöttem!

    Ebben az évben újKATA-sként fogom folytatni a tevékenységemet.

    A döntést szükséges volt most meghozni, hogy a könyvelő el tudja indítani ez ehhez kötődő munkákat és én is elvégezzem az átálláshoz szükséges feladataimat.

    Céges megrendeléseket aug. 24-ig adhattok le, kivéve a webshopom, ahol aug. 26-ig meghosszabbítottam a kész termék rendelési lehetőségeket. Ezután fogom átállítani a rendszert arra, hogy már csak magánszemély számlára lehessen rendelést leadni.

    Ha közvetlenül szeretnél erről kérdezni, írj rám kérlek a katiotletek@gmail.com címre vagy foglalj ingyenes rövid konzultációra időpontot a katiotletek.hu oldalamon.

    Természetesen a szerzői könyvkiadás lesz továbbra is a fő profilom, a nyomdai előkészítéssel és marketinggel karöltve. 

    A döntésben nagy szerepe volt annak, hogy sokan keresnek meg még vállalkozás indítás előtt és kérnek egyedi segítséget a szakterületeimen a szerzői könyvkiadáshoz, szerkesztéshez, gyártáshoz és a blogoldal, fb oldal indításához. Ezek az ügyfeleim eddig is magánszemélyként adtak le rendelést így számukra nem hoz változást az újKATA adózási formám.

    A másik fontos döntésem az idő mellett szólt, szeretem, ha biztosra tudom, hogy adott keretek között mit végezhetek és mit nem, hogy ennek megfelelően tudjam jól csinálni a vállalkozásomat. December elején fogok dönteni arról, hogy januártól áttérek-e az átalányadós formára, ahol már cégek számára is tudok munkákat vállalni.

    Köszönöm, hogy elovastad a tájékoztatómat! 

    Fordulj hozzám bizalommal, kérdezz tőlem!


    Kövesd a tevékenységemet a honlapomon, a fbinstagram és tik-tok oldalamon is. Megtaláltok a LinkedIn-en is!

    Szabó Katalin

    Katiötletek Nyomdai Ötletgyár

    Foglalj időpontot konzultációra ITT.

     

     



     






    Hírlevél feliratkozás az automatikus Katiötletek blogértesítőkre

    Tíz éves lett a Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár vállalkozásom! Emlékszel-e még, hogy mi volt az első közös munkánk? Készítettem egy rövid kis összefoglalót, ajánlom a figyelmedbe. Ennél a posztnál engedélyeztem a kommentelést, megtisztelsz, ha visszajelzel röviden a közös munkánkról.