Ajánlom a figyelmedbe a Katiötletek blogjaimat nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing témákban. Feliratkozás a Katiötletek blogértesítőkre.


Blog
Katiötletek

Hogyan indíts önműködő facebook csoportot? - KatiötletekBlog

Hogyan indíts önműködő facebook csoportot?  - KatiötletekBlog

A facebook csoportok üzemeltetése az egyik legjobb marketing eszköz. Bármely témában hiszem, hogy aktív csoportot lehet működtetni nagyon egyszerű módszerekkel, kis időráfordítással.

Jó példa erre a Szerzői könyvkiadás klubom, ahol kialakítottam egy olyan közösséget, aminek a létszáma folyamatosan növekszik, ahol minden csoporttag a saját tapasztalata alapján kommentel, és gyakorlatilag nem nagyon van olyan téma, amire még nem tudtunk segítő válaszokat adni.

Önműködő csoportnak azokat hívom, ahol kis időráfordítással, jól meghatározott csoport célokkal gyorsan haladunk, sokakhoz elérünk és tartalmas posztokat olvashatunk.

Van egy hobbi csoportom, ami mintegy 40ezer fős és a meghatározott célját, hogy valóban ingyenesen megosztható képeket találjanak már régesrég elérte. A legnépszerűbb tesztként készített poszt képeim többezres megosztásokat érnek el és itt már csak hetente 1x moderálok. Van benne egy kicsi direkt marketing is, de nem ez a fő, mégis ennek a csoportnak a segítségével érem el, hogy a céges facebook oldalam látogatottsága folyamatosan emelkedjen fizetett hirdetések nélkül.

Másik önműködő csoportom a Nem vagyok grafikus csoport, amit saját tesztelt megoldásaim gyűjtésére hoztam létre és bár nem hívtam meg senkit  a csoportba, mégis 1500 fő körül járunk. Hónapok óta nem foglalkoztam ezzel, most októberben fogom újra éleszteni,mert úgy látom, hogy nagyon nagy szükség van olyan segítő posztokra a csoporton belül, amivel gyorsan egyszerűen tudnak online eszközöket használni a tagok.

Az ügyfeleim esetén jellemzően szabadkezet kapok a csoportok indításához, a csoport célok meghatározásához.

Fontos, hogy NE reklám csoportokat készítsek, ami tényleges csoportéletet nem generál, hanem egy klub életet, ahova jó tartozni, ahol hasznos dolgokat lehet tanulni, ahol nyíltan őszintén lehet beszélgetni a csoport indított témáiról.

Egyszerű eszközöket használok az önműködő facebook csoportok készítéséhez:

  • korrekt bemutatkozást
  • beszédes borítóképet
  • célirányos közönségnek szóló csoportnevet
  • időzített bejegyzéseket
  • kiemelt posztokat
  • célirányos albumokat
  • szavazós posztokat

A zárt csoportok mellett van akiknek kifejezetten ajánlok egy nyílt csoport indítást is, hogy annak a tartalmai, főleg a szavazós posztok megoszthatók legyenek a fb céges oldalakon és felkeltsük az érdeklődést a követőkben.

 

 

 



     

    Ha van bármi kérdésed ezzel kapcsolatban, keress meg itt.


    Ne feledd!

    A Katiötletek vállalkozásom szeptember 1-től újKATA-s adózási formában folytatja a tevékenységét, melynek keretében kizárólag magánszemély adatokkal leadott megrendeléseket fogad.


    Kövesd a tevékenységemet a honlapomon, a fbinstagram és tik-tok oldalamon is. Megtaláltok a LinkedIn-en is!

    Szabó Katalin

    Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár

    Foglalj időpontot konzultációra ITT.

     

     



     






    Hírlevél feliratkozás az automatikus Katiötletek blogértesítőkre

    Az ügyfeleim közül többen jelezték, hogy cégként továbbra is szeretnék megvásárolni a Törékeny csomag matricáimat. Elégedettek a kis kiszereléssel és a termék minőségével is. Erre kerestem a megoldást augusztus hónapban. Nagy örömömre az egyik ügyfelem jelezte, hogy szeretné árusítani ezeket a termékeimet a saját webáruházában.

    A kezdő vállalkozók segítését kötelezőnek érzem magamra nézve. 10 év vállalkozói tapasztalattal segítem azokat, akik most indítják a vállalkozásukat és tele vannak kérdésekkel,ahogy annak idején én is.