Ajánlom a figyelmedbe a Katiötletek blogjaimat nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing témákban. Feliratkozás a Katiötletek blogértesítőkre.


Blog
Katiötletek

Mi befolyásolja leginkább a könyv nyomdai gyártási árakat? - KatiötletekBlog

nyomdai árajánlat
Szűrés törlése
Mi befolyásolja leginkább a könyv nyomdai gyártási árakat? - KatiötletekBlog

A Szerzői könyvkiadás klub facebook csoportomban elindítottam egy szavazás posztot ilyen formán: TIPPELJ 3-at, ami a véleményed szerint leginkább hat a végösszegre a gyártási ajánlatok összeállításánál.

    Nyomdai gyártás-előkészítő szakemberként 10 választ írtam be. Kíváncsi voltam, hogy a csoportban  a szerzők mire tippelnek.

    40 szavazást kaptam, ez alapján az első három könyv gyártási ár befolyásoló tényező a szavazatok szerint a könyv kötészeti módja (puha vagy keménytáblás), a könyv példányszáma és a könyvben levő színes oldalak száma.

    Köszönöm a szavazatokat a csoport tagjainak!

    Nyomdai gyártás-előkészítőként könyv nyomdai gyártási ajánlatok összeállításánál először mindig gyártást tervezek, vagyis paraméterezek és ez alapján döntök a gyártási technológia, gyártási folyamat mellett és ezután kalkulálok.

    E tekintetben a gyártási technológiát venném az első helyre, ami leginkább hat a gyártási összegekre, hiszen amikor ezt kiválasztom, azt már a kért példányszám, oldalszám, színes oldalak száma és elhelyezkedése, könyvméret alapján döntöm el.

    Második helyre a könyv méretet, harmadik helyre a példányszámot tenném.

    Nem egyszerű sorrendet felállítani, mert komplex folyamatról beszélünk, melyek hatnak egymásra.

    Többféle nyomdai kalkulációs rendszerrel is dolgoztam az évek alatt, melyeket szintén a gyártási technológiához igazítottak. Ennek kiválasztása egy fontos folyamat.

    Nagyon sok posztot olvastam már ügyfelektől, akik bekértek nyomdai árakat és a csoportokban arról számoltak be,  hogy őrületes eltérések vannak nyomdai árak között és iszonyatosan megemelkedtek a nyomdai árak.

    Nem várható el, hogy egy szerző a nyomdaipari kalkulációs rendszerekben is jártas legyen, hiszen az nem az ő szakterülete. Mindig javaslom, hogy még a gyártási árak bekérése előtt minden mumkánál a megrendelők egyeztessenek nyomdai szakemberrel (például velem is), az ő tanácsai alapján kérjenek be gyártási árakat, így a legnagyobb valószínűséggel a legjobb ajánlatokat fogják megkapni.

    Árnyalatok természetesen itt is vannak, hiszen sok esetben a kalkulációs rendszerbe megadott paraméterek beállítása történik és nem biztos, hogy a kalkulációs munkatárs egyben nyomdai gyártás-előkészítő is.

    Kérdezzetek! Mindig kérdezzetek, kérjetek javaslatot, tanácsot nyomdai paraméterekre, mielőtt könyv vagy más nyomdai termékre árajánlatot kértek.

    A Katiötletek vállalkozásomban szolgáltatás keretében állítok össze ideális gyártási paramétereket, számolok gyártási árakat kispéldányszámos munkákra, igény szerint kérek be gyártóktól ajánlatokat az ügyfelem nevében szakmai egyeztetés után nagypéldányszámos munkákra.

    Ahogy az ügyfeleim mondják a nyomdai gyártás-előkészítő vállalkozámról: a pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között...

    Elfogadtam ezt a szlogent és használom is, megtisztelő, hogy így gondoljátok!

    Forduljatok hozzám bizalommal nyomdai munkákkal kapcsolatban!

     


    Ne feledd!

    A Katiötletek vállalkozásom szeptember 1-től újKATA-s adózási formában folytatja a tevékenységét, melynek keretében kizárólag magánszemély adatokkal leadott megrendeléseket fogad. Természetesen a 15 perces ingyenes szakmai konzultációt cégek is kérhetik az időpontfoglaló rendszeremben.


    Kövesd a tevékenységemet a honlapomon, a fbinstagram és tik-tok oldalamon is. Megtaláltok a LinkedIn-en is!

    Szabó Katalin

    Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár

    Foglalj időpontot konzultációra ITT.

     

     



     






    Hírlevél feliratkozás az automatikus Katiötletek blogértesítőkre

    A Katötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár vállalkozásomban minden évben adott ütemezés szerint indulnak könyvjelző akciós gyártások, melyben jó áron és jó minőségben tudják az ügyfeleim megrendelni ezeket a termékeket.

    A Katötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár vállalkozásomban minden évben adott ütemezés szerint indulnak névjegykártya akciós gyártások, melyben jó áron és jó minőségben tudják az ügyfeleim megrendelni a névjegy méretű termékeik gyártását.