Ajánlom a figyelmedbe a Katiötletek blogjaimat nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing témákban. Feliratkozás a Katiötletek blogértesítőkre.


Blog
Katiötletek

A könyvek nagy része wordben tördelődik - KatiötletekBlog

nyomdai előkészítés
Szűrés törlése
A könyvek nagy része wordben tördelődik  - KatiötletekBlog

A nyomdai gyártás-előkészítői munkám az első kapcsolat felvétel után az állomány ellenőrzéssel indul. A könyvek esetén főképp wordben dolgoznak a szerzők, ebből kérek egy pdf-et menteni, azt ellenőrzöm első körben.

A könyvek nagyrészt wordben tördelődnek, ezzel nincs is semmi baj. A gondokat a verziók okozzák. Adott word állományt másik gépen megnyitva nem ugyanazat látjuk, változnak betűtípusok, beosztások, stílusok, oldalak áttördelődnek, stb.

Igény szerint természetesen komplett tördelést is vállalok, de akkor onnan  indulok, hogy minden beállítást törlök és a nálam megnyitott verziónál állítok be mindent. Ha esetleg van korrektúra, azt is én végzem.

A legjobb megoldás ilyen esetekben, és ezt gyakran el is fogadják a megrendelőim, ha szakmai segítséget nyújtok ahhoz, hogy mire figyeljenek tördelés során, milyen nyomdai igények vannak, hogyan mentsenek ebből pdf-et, stb.

Szó szerint oldalanként átnézzük a beállításokat, stílusokat, betűméreteket, soremeléseket, behúzásokat, képek behelyezését, impresszum oldalt, stb.

Aprólékos munka, de érdemes a finomhangolásokat elvégezni nyomdai szempontból is.

Fordulj hozzám bizalommal, kérdezz tőlem!


Kövesd a tevékenységemet a honlapomon, a fbinstagram és tik-tok oldalamon is. Megtaláltok a LinkedIn-en is!

Szabó Katalin

Katiötletek Nyomdai Ötletgyár

Foglalj időpontot konzultációra ITT.

 

 



 






Hírlevél feliratkozás az automatikus Katiötletek blogértesítőkre