Ajánlom a figyelmedbe a Katiötletek blogjaimat nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing témákban. Feliratkozás a Katiötletek blogértesítőkre.


Blog
Katiötletek

Józsi könyvgyártását nyomdai előkészítéssel segítettem

nyomdai előkészítés
Szűrés törlése
Józsi könyvgyártását nyomdai előkészítéssel segítettem

Nagyon jólesett Józsi visszajelzése a közös munkánkról.

Kerestem egy grafikát a canva-ban ahhoz, hogy szemléltessem a nyomdai előkészítői munkámat.
Az ügyfeleim megfogalmazása szerint a vállalkozásom "A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között."
Ezt a találó megfogalmazást azóta is büszkén vállalom.
Józsi a könyve nyomdai előkészítéséhez kért szakmai segítséget. Ehhez bekértem a rendelkezésre álló belív és borító pdf anyagokat, hogy lássam, hogy a választott gyártója vajon miért jelezte számára, hogy az nem megfelelő nyomtatásra?
Alapban vágójelek kellettek volna rá, de nem ez volt vele  a legnagyobb gond. Pár levélváltásban eljutottunk odáig, hogy végleges pdf-et tudjon küldeni nekem, melyből már tudok neki vágójeles 5-5 mm kifutós anyagot készíteni, amit kértek tőle, de az általa választott program, amit használt nem volt erre alkalmas.
Gyártótól függ, hogy kinek milyen egyedi igényei vannak vagy elfogadja-e a vágójel nélküli anyagot gyártáshoz. Itt más gond is volt, de gyorsan orvosoltuk.
A borító egy nagyon egyedi grafika volt, nagyon egyedi látásmóddal, de sajnos nem nyomdakész verzió.
Egy kis nyomdai előkészítéssel a meglevő pdf anyagot alakítottam olyan formára, amiből már a gyártója is tud nyomtatni könyvet elfogadható minőségben.
Felhívtam a figyelmet, hogy a konvertálások miatt mindenképpen szükséges hogy mintaívet hagyjon jóvá.
Kíváncsian várom majd a kész könyvről a visszajelzését!
Addig is megtisztelt azzal, hogy a google felületemen visszajelzett, ezt idézem most:
"Klotz József
Egyszerűen zseniális. Minden kérdésemre megkaptam a választ, segítséget is kaptam, arról nem is beszélve, hogy nagyon gördülékenyen haladt a munka. Nagyon köszönöm Kati! Neked hála, kiadható formában van a könyvem, és alig várom, hogy kezemben tarthassam! Az Ég áldja meg az angyali kezeidet! :) <3
Válaszom:
Kedves Józsi, köszönöm szépen a visszajelzésed, nagyon jól esik! A könyvedhez sok sikert kívánok!"
IDE kattintva a google oldalamon olvashatod a további visszajelzéseket!

Nyomdai előkészítéssel több mint 25 éve foglalkozom. Igen, a vállalkozásomba olyan munkákat is vállalok, mely egy köztes láncszem a megszerkesztett anyag és a nyomdakész pdf között.

A hozzám küldött pdf-eken látom, hogy milyen gondot okozhat a gyártónak és vagy javaslatot teszek szakmai tanácsadás keretében arra, hogy mit módosítson a szerkesztő vagy ha rám bízzák, akkor a meglevő anyagból készítek nyomdakész verziót.

Fordul hozzám bizalommal!

 


 

Szabó Katalin  ev. Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár  "A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között." 
Nyomdai előkészítés | Könyvgyártás | Online marketing  Szakmai konzultáció  Hírlevél