Ajánlom a figyelmedbe a Katiötletek blogjaimat nyomdai előkészítés, könyvgyártás, online marketing témákban. Feliratkozás a Katiötletek blogértesítőkre.


Blog
Katiötletek

Ez lesz a 2024-es év Pantone színe

katiötletek
nyomdai előkészítés
Szűrés törlése
Ez lesz a 2024-es év Pantone színe

Vártam már, hogy vajon mi lesz a 2024-es év Pantone színe. Nos, nem biztos hogy ezt sokszor fogom használni.

Mi az, hogy az év Pantone színe?
Mit érdemes erről tudni?
Nyomdai előkészítőként engem ez hogyan érint?
A pantone.com oldalon tájékozódhatsz ezekről. Itt cikkek navigálnak abban, hogy hogyan választják ki az adott év színeit, mit a választott szín jelentősége.
A blog képen mutatom hogy mi volt a 2023-as szín, ami egyértelműen az én színem volt minden tekintetben.
A korábbi évek színeit itt láthatod, nézd csak a 2022-es évet, az is csúcs volt!!! 
Nyomdai előkészítőként engem ez hogyan érint? Mondhatni sehogyan, hiszen a nyomdai előkészítés során jellemzően az ügyfeleim elképzeléseit öntöm nyomdakész formában, nem vagyok arculattervező grafikus, nem figyelem a trendeket. A legfontosabb szempont nálam, az hogy egy nyomdakész pdf olyan legyen amiből bármely gyártó jó minőséget tud gyártani.
Picit térjünk vissza a 2024-es barackos színvilágra. Sajnos nyomdai szemmel ez egy olyan szín, amit nem lesz egyszerű kinyomni például CMYK színekkel, mert könnyen elmászkálhatnak az árnyalatok, de színek üzenete amit a Pantone oldalán is olvashatsz nagyon fontos. 
Idézek a leírásból google fordítóval:
"A PANTONE 13-1023 Peach Fuzz megragadja önmagunk és mások ápolására irányuló vágyunkat. Bársonyosan gyengéd őszibarack tónus, melynek mindent átölelő szelleme gazdagítja az elmét, a testet és a lelket."
A színek hatnak ránk ezt kétségtelenen. Lesz olyan, amikor nekem is ez lesz a kedvenc színem, addig is biztatlak benneteket, hogy inspirálódjatok a színhez kötődő hangulat képekből.
Képek forrása pantone.com

 

Szabó Katalin  ev. Katiötletek Nyomdai és Marketing Ötletgyár  "A pótolhatatlan láncszem az elképzelésed és a megvalósítás között." 
Nyomdai előkészítés | Könyvgyártás | Online marketing  Szakmai konzultáció  Hírlevél